Svansteins IP
12 augusti 2022
19:00

Referat: Polcirkeln/Svanstein FF - Ohtana/Pajala FF

På Svansteins IP vinner Ohtana/Pajala mot Pol/Svanstein med 2-0 (1-0). Första halvlek blir en tillknäppt historia där inga målchanser skapas under första halvtimmen, OPFF har ett par skapliga skott men dom går rakt på målvakten. I den 35:e minuten får John Kalla fram en boll in i straffområdet till Joel Hiltunen som gör en snabb vändning och dundrar bollen förbi en maktlös målvakt till 1-0. Innan halvlekens slut har PSFF sitt bästa läge men skottet metern utanför. Paussiffrorna 1-0.

Andra halvlek inleds med ett litet spelövertag för OPFF och John Kalla har ett distansskott som målvakten stöter ut till hörna. PSFF har därefter en hyfsad målchans när Jacob Rautila skjuter över från ett ganska bra läge. I den 60:e minuten tar Adam Zingmark ner bollen och hittar Johan Svanlöv, Johan tar snabbt ner bollen och skjuter ett lobbskott över en chanslös målvakt till 2-0. Efter målet jämnas spelet och sista kvarten är det Pol/Svanstein som dominerar spelet. Laget har också en jättechans till reducering när Emil Rautila sätter en volley från nära håll utanför Felles högra stolpe. Det blir också matchens sista chans och för fjärde matchen i rad vinner OPFF mot PSFF med 2-0.

Sett över 90 minuter är det en jämn match spelmässigt där OPFF ändå hade några fler målchanser än PSFF, faktum är att PSFF inte hade ett enda skott på mål. I ett stabilt OP-försvar går plussen till Elias Ylipää och Liam Alldén. På mittfältet var det mycket kämpa som gällde och plusset går till Anders Gramner. Framåt var Joel Hiltunen den bäste men plus också till Johan Svanlöv för ett väldigt snyggt mål. I Pol/Svanstein går plussen till försvararna Martin Mäki och Emil Rautila. På mittfältet var David Vähäkangas bäst på plan och framåt var det Jacob Rautila som hotade mest. Domaren Robert Isaksson gör en utmärkt match.
Hörnor: 1-3, Gula kort: 2-1, Skott på mål: 0-6